Almás – diós rétes
- 40-45 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 600 g alma hámozva, reszelve
- Fél citrom leve
- 250 g dió darálva
- 1/8 l tej
- 70 g kristálycukor
- 1 ek rum
- vaj olvasztva a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházat, negyedeljük az almát, majd vágjuk vékony kis szeletekre, vagy reszeljük le, és locsoljuk meg citromlével.
-
Lépés 3
A diót, kristálycukrot, tejet és rumot jól keverjük össze.
-
Lépés 4
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, kenjük meg a diós töltelékkel és szórjuk rá az almát.
-
Lépés 5
A tésztát a sütőpapír segítségével tekerjük fel, varrattal lefelé fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, és olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 45 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
-
Lépés 7
Kicsit hagyjuk hűlni, porcukorral szórjuk meg, és még langyosan tálaljuk.
Próbáljuk ki a receptet alma helyett meggyel vagy körtével is!