Almás – diós rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
2 Bewertungen
  • 40-45 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházat, negyedeljük az almát, majd vágjuk vékony kis szeletekre, vagy reszeljük le, és locsoljuk meg citromlével.

  3. Lépés 3

    A diót, kristálycukrot, tejet és rumot jól keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, kenjük meg a diós töltelékkel és szórjuk rá az almát.

  5. Lépés 5

    A tésztát a sütőpapír segítségével tekerjük fel, varrattal lefelé fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, és olvasztott vajjal kenjük meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 45 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.

  7. Lépés 7

    Kicsit hagyjuk hűlni, porcukorral szórjuk meg, és még langyosan tálaljuk.

Tipp

Próbáljuk ki a receptet alma helyett meggyel vagy körtével is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!