Almás-diós tekercs

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 30 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 10-15 perc

Hozzávalók Hozzávalók

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
  • 30 dkg alma hámozva, szirmokra vágva
  • 1 csipet fahéj őrölve
  • 3 dkg cukor
  • 3 dkg mazsola rumba áztatva
  • 1-2 dkg dió darabolva
  • 2 dkg zsemlemorzsa vajon megpirítva
  • ¼ citrom héja reszelve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A Tante Fanny friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki.

  3. Lépés 3

    Az almát keverjük el a fahéjjal, cukorral, mazsolával és dióval, és helyezzük el a tészta közepén.

  4. Lépés 4

    Szórjuk meg zsemlemorzsával, és tekerjük fel úgy, hogy a széleit nyomkodjuk össze, nehogy kifolyjon a töltelék.

  5. Lépés 5

    Kenjük meg tojással, és előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük világosbarnára.

Tipp

A diót durvára vágva illetve darálva is tehetjük a töltelékbe, ahogy jobban szeretjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!