Almás-diós tekercs
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- 30 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 10-15 perc
Hozzávalók Hozzávalók
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 30 dkg alma hámozva, szirmokra vágva
- 1 csipet fahéj őrölve
- 3 dkg cukor
- 3 dkg mazsola rumba áztatva
- 1-2 dkg dió darabolva
- 2 dkg zsemlemorzsa vajon megpirítva
- ¼ citrom héja reszelve
Ezzel készítsd:
![Friss linzertészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/03/Packshot_TF_HU_Muerbteig_piknat_300g_72dpi-e1686748837410-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A Tante Fanny friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki.
-
Lépés 3
Az almát keverjük el a fahéjjal, cukorral, mazsolával és dióval, és helyezzük el a tészta közepén.
-
Lépés 4
Szórjuk meg zsemlemorzsával, és tekerjük fel úgy, hogy a széleit nyomkodjuk össze, nehogy kifolyjon a töltelék.
-
Lépés 5
Kenjük meg tojással, és előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük világosbarnára.
Tipp
A diót durvára vágva illetve darálva is tehetjük a töltelékbe, ahogy jobban szeretjük.