Almás-marcipános rétes csokoládéval

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 2 ek vaj
  • 4-5 db alma meghámozva, kimagozva
  • 100 g marcipán
  • 30 g dió darálva
  • 1 csipet fahéj őrölve
  • 50 g étcsokoládé aprítva
  • 1 tojás
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A zsemlemorzsát egy serpenyőben pirítsuk aranybarnára, majd a vajat vékony szeletekben adjuk hozzá és jól keverjük össze.

  3. Lépés 3

    Az almát vágjuk finom, hajszálvékony szeletekre, a marcipánt pedig sodrófa segítségével kevés porcukron nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságúra.

  4. Lépés 4

    A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, terítsük rá a marcipánt, majd az almát, darált diót, fahéjat, apróra vágott csokoládét és a pirított morzsát szórjuk rá, tekerjük fel a rétest, majd felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben kb. 180 °C-on kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára.

  5. Lépés 5

    Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg.

Tipp

Ez a rétes langyosan és hidegen is kitűnő. Alma helyett körtével is elkészíthetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!