spenótos quiche

Spenótos quiche

pekándióval

Egyszerű quiche recept spenóttal, amit a parmezán sajt és a pekándió tesz igazán ízletessé. A spenótos quiche másnap, akár hidegen is fogyasztható.

  • kb. 40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 1 quiche-formához (Ø 28 cm):  

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 1 fej hagyma kockákra vágva
  • 200 g friss spenótlevél
  • 50 ml tej
  • 50 g krémsajt
  • 2 tojás
  • 25 g parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma préselve
  • kevés olívaolaj
  • őrölt só és bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • pekándió ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát egy kevés olívaolajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot. Kb. 5 percig pirítjuk közepes lángon, és sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tejet, a krémsajtot és a tojásokat botmixerrel összekeverjük egy egynemű masszává és sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük, majd hozzáadjuk a parmezánt és a fokhagymát.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük és egy tortaformába tesszük, a kilógó széleit visszahajtjuk.

  5. Lépés 5

    A tészta alját egy villával több helyen megszurkáljuk.

  6. Lépés 6

    Először a spenótos keveréket, majd a tojásos keveréket is a tésztára öntjük és a tetejére pekándiót szórunk.

  7. Lépés 7

    A spenótos quiche-t a sütő legalsó sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!