Almás rebarbara sütemény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés
  • kb. 25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók Egy süteményhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
  • 500 g rebarbara meghámozva, 7 cm széles darabokra vágva
  • 100 g cukor
  • 150 g tejföl
  • 200 g túró
  • 1 tojás
  • 1 tk. kukoricakeményítő
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 tk. fahéj
  • 1 alma kimagozva, meghámozva, felkockázva
  • friss menta

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A rebarbara csíkokat összekeverjük a cukorral, 30 percig állni hagyjuk és a keletkezett vizet leöntjük róla.

  3. Lépés 3

    A maradék cukrot a túróval, tejföllel, tojással, keményítővel, vaníliás cukorral és fahéjjal simára keverjük. Végül az almadarabokat a krémhez keverjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát kivesszük a hűtőből és a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük. Egy villával többször megszurkáljuk.

  5. Lépés 5

    A széleket kb. 1 cm szélességben visszahajtjuk és az ujjunkkal megnyomkodjuk. Az almás túrós töltelékkel megkenjük és a rebarbara darabokat ízlésesen rárendezzük.

  6. Lépés 6

    A süteményt a sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűlt friss mentalevéllel díszítjük.

Tipp

Míg meleg, szórjuk meg porcukorral.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!