Almás rétes
            - 210 °C
 - 200 °C, kb. 35 - 40 perc
 - 25 perc
 
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro leveles tészta 700 g
 - 60 g édes morzsa
 
A töltelékhez:
- 6 db közepes alma hámozva, magozva, kockákra vágva
 - 150 g édes morzsa
 - 1 citrom leve
 - 1/2 tk fahéj
 - 4 ek kristálycukor
 - 1/2 cs vaníliás pudingpor
 - 80 g mazsola
 
Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
Az almát hámozzuk meg, magozzuk ki, és vágjuk kockákra.
 - 
            Lépés 3
A morzsát cukorral, fahéjjal és a pudingporral jól keverjük össze, majd az almát, citromlevet és a mazsolát is keverjük hozzá.
 - 
            Lépés 4
A leveles tésztát tekerjük ki, vágjuk ketté és mindkét darabból vágjunk le egy kb. 2 cm széles csíkot a dekoráláshoz.
 - 
            Lépés 5
Mindkét tésztadarab közepét szórjuk meg 30 - 30 g édes morzsával, hogy a töltelék ne áztassa el a tésztát.
 - 
            Lépés 6
A tölteléket halmozzuk a tésztára, a széleket vízzel kenjük meg és hajtsuk a töltelékre.
 - 
            Lépés 7
200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 - 40 perc alatt süssük aranysárgára.
 
A félretett tésztacsíkkal díszítsük a rétest, majd villával szurkáljuk meg, hogy a gőz eltávolodjon.