Almás rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 210 °C
  • 200 °C, kb. 35 - 40 perc
  • 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

A töltelékhez:

  • 6 db közepes alma hámozva, magozva, kockákra vágva
  • 150 g édes morzsa
  • 1 citrom leve
  • 1/2 tk fahéj
  • 4 ek kristálycukor
  • 1/2 cs vaníliás pudingpor
  • 80 g mazsola

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almát hámozzuk meg, magozzuk ki, és vágjuk kockákra.

  3. Lépés 3

    A morzsát cukorral, fahéjjal és a pudingporral jól keverjük össze, majd az almát, citromlevet és a mazsolát is keverjük hozzá.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát tekerjük ki, vágjuk ketté és mindkét darabból vágjunk le egy kb. 2 cm széles csíkot a dekoráláshoz.

  5. Lépés 5

    Mindkét tésztadarab közepét szórjuk meg 30 - 30 g édes morzsával, hogy a töltelék ne áztassa el a tésztát.

  6. Lépés 6

    A tölteléket halmozzuk a tésztára, a széleket vízzel kenjük meg és hajtsuk a töltelékre.

  7. Lépés 7

    200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 - 40 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

A félretett tésztacsíkkal díszítsük a rétest, majd villával szurkáljuk meg, hogy a gőz eltávolodjon.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!