Almás rétes

- 210 °C
- 200 °C, kb. 35 - 40 perc
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro leveles tészta 700 g
- 60 g édes morzsa
A töltelékhez:
- 6 db közepes alma hámozva, magozva, kockákra vágva
- 150 g édes morzsa
- 1 citrom leve
- 1/2 tk fahéj
- 4 ek kristálycukor
- 1/2 cs vaníliás pudingpor
- 80 g mazsola
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az almát hámozzuk meg, magozzuk ki, és vágjuk kockákra.
-
Lépés 3
A morzsát cukorral, fahéjjal és a pudingporral jól keverjük össze, majd az almát, citromlevet és a mazsolát is keverjük hozzá.
-
Lépés 4
A leveles tésztát tekerjük ki, vágjuk ketté és mindkét darabból vágjunk le egy kb. 2 cm széles csíkot a dekoráláshoz.
-
Lépés 5
Mindkét tésztadarab közepét szórjuk meg 30 - 30 g édes morzsával, hogy a töltelék ne áztassa el a tésztát.
-
Lépés 6
A tölteléket halmozzuk a tésztára, a széleket vízzel kenjük meg és hajtsuk a töltelékre.
-
Lépés 7
200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 - 40 perc alatt süssük aranysárgára.
A félretett tésztacsíkkal díszítsük a rétest, majd villával szurkáljuk meg, hogy a gőz eltávolodjon.