szőlős-diós golyók

Szőlős-diós golyók

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • 12-15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók kb. 12 golyóhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 40 g mogyoró darált
  • egy kis porcukor
  • 40 g dió darált
  • 60 g fehér szőlő félbevágva
  • 60 g kékszőlő félbevágva
  • 3 ek kristálycukor
  • fahéj
  • 2 ek vaníliás cukor
  • 1 felvert tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és egy tésztavágóval szélességében 3 csíkot, hosszúságában 2 csíkot vágunk úgy, hogy 12 egyforma téglalapot kapjunk.

  3. Lépés 3

    A mogyorót forró serpenyőben a porcukorral megpirítjuk. A tűzről levéve a dióval, a szőlővel, a cukorral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral összekeverjük.

  4. Lépés 4

    1-2 evőkanál keveréket teszünk mindegyik tészta közepére, majd a négyzetek sarkait összefogjuk és golyót formázunk.

  5. Lépés 5

    A golyókat megkenjük tojással és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

  6. Lépés 6

    A golyókat a sütő középső sínén kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!