Marcipános szilvás szeletek

Marcipános szilvás szeletek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 szelethez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°c-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A marcipánt keverjük össze a rummal.

  3. Lépés 3

    A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és vágjuk 6 egyforma téglalapra.

  4. Lépés 4

    A marcipánmasszát kevés porcukorral nyújtsuk vékonyra (kb. 1 - 2 mm vastagságúra), vágjuk a tésztalapok méretének megfelelően, majd helyezzük a tésztára. Rakjuk rá a szilvaszeleteket is.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 15 - 20 percig süssük.

  6. Lépés 6

    A baracklekvárt a vízzel főzzük fel, a kisült süteményeket ezzel kenjük meg, majd pisztáciával szórjuk meg.

Tipp

Pisztácia helyett használhatunk aprított mandulát is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!