![Marcipános szilvás szeletek](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/02/Muerbteig_Zwetschkenkuchen_72dpi-700x800.jpg)
Marcipános szilvás szeletek
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegan-95x95.png)
- kb. 15 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 400 g szilva kimagozva, negyedelve
- 150 g marcipán
- 1 ek rum
- 2 ek. porcukor
- 50 g baracklekvár
- 1 ek. víz
- 2 ek. Pisztácia aprítva
Ezzel készítsd:
![Friss linzertészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/03/Packshot_TF_HU_Muerbteig_piknat_300g_72dpi-e1686748837410-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°c-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A marcipánt keverjük össze a rummal.
-
Lépés 3
A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és vágjuk 6 egyforma téglalapra.
-
Lépés 4
A marcipánmasszát kevés porcukorral nyújtsuk vékonyra (kb. 1 - 2 mm vastagságúra), vágjuk a tésztalapok méretének megfelelően, majd helyezzük a tésztára. Rakjuk rá a szilvaszeleteket is.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 15 - 20 percig süssük.
-
Lépés 6
A baracklekvárt a vízzel főzzük fel, a kisült süteményeket ezzel kenjük meg, majd pisztáciával szórjuk meg.
Tipp
Pisztácia helyett használhatunk aprított mandulát is!