Túrós erdei gyümölcsös fánk

Túrós erdei gyümölcsös fánk

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 10 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 pohár tejföl
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 150 g túró
  • 80 g cukor
  • 150 ml tejszín
  • 250 g erdei gyümölcs
  • 5 dkg cukor
  • 1 ek kukorica keményítő
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sütőpapírból kitekert tésztából kb. 8 cm átmérőjű köröket szaggassunk, és felvert tojással kenjünk meg.

  3. Lépés 3

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 10 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.

  4. Lépés 4

    A tejfölt, vaníliáscukrot és a cukrot keverjük simára, adjuk hozzá a túrót majd a felvert tejszínt. Az erdei gyümölcsöt cukorral főzzük fel, adjuk hozzá a keményítőt, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük a túrós masszába.

  5. Lépés 5

    A krémet töltsük a tésztába és hagyjuk kihűlni.

Tipp

Tálalhatjuk tejszínhabbal és friss gyümölccsel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!