Ananászos – káposztás rétes

Ananászos – káposztás rétes

curryvel
  • kb. 20 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 5 kis réteshez:

  • 2 cs. Tante Fanny friss rétestészta 120 g
  • 1 doboz (300 g) ananász kis darabokra vágva
  • 1/8 l ananászlé
  • 3 gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • 6 ek Olaj
  • 1 kg fehérkáposzta finomra vágva, vagy reszelve
  • cayennei bors
  • 2 tk curry
  • 1 ek gyömbér hámozva, vékonyra szeletelve
  • margarin a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy serpenyőben a fokhagymát kevés olajon futtassunk meg. A káposztát adjuk hozzá, 1/8 l ananászlével öntsük fel, curryvel, sóval és borssal fűszerezzük. Fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. A végén az ananászdarabkákat és a gyömbért is adjuk hozzá. A folyadékot a káposzta fel kell, hogy vegye.

  3. Lépés 3

    A tésztát tekerjük ki, az első lapot tegyük az előkészített konyharuhára, és olvasztott margarinnal kenjük meg. A második lapot fektessük rá. A massza ötödrészét kenjük a tészta alsó kétharmadára, úgy, hogy a széleken 2 cm-t szabadon hagyunk.

  4. Lépés 4

    A tésztaszéleket vízzel kenjük meg, hajtsuk be, és konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és margarinnal kenjük meg. A maradék tésztával ugyanígy járjunk el.

  5. Lépés 5

    A réteseket középső sínen előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Készítsünk a réteshez öntetet: Szójajoghurtot ízesítsünk kevés sóval, frissen hámozott és finomra aprított gyömbérrel, kevés limelével, adjunk hozzá aprított korianderlevelet és ezzel kínáljuk a rétest.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!