mogyoróvajas pite

Mogyoróvajas pite

csoki- és karamellszósszal
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés

Mogyoróvaj szerelmesei figyelem! Tejszínhabbal, csoki- és karamellszósszal és tört földimogyoróval ez a desszert egy valóra vált álom!

  • kb. 30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 pitéhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tortaformába fektetjük úgy, hogy a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. A tészta alját villával többször megszurkáljuk.

  3. Lépés 3

    Egy sütőpapírt a tésztára helyezünk, ráöntjük a hüvelyest és kb. 20 percig a legalsó sínen vakon sütjük. A hüvelyeseket leöntjük a tésztáról és további 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    Összekeverjük a mogyoróvajat, a krémsajtot és a porcukrot.

  6. Lépés 6

    A tejszínhabot jól felverjük, és a mogyoróvajas keverékhez adjuk.

  7. Lépés 7

    A mogyoróvajas keveréket a kihűlt tésztára öntjük, elsimítjuk és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.

  8. Lépés 8

    Tejszínhabbal, csoki- és karamellszósszal díszítjük. A tetejére apróra vágott földimogyorót szórunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!