Banán leveles tésztában
            A grillezéshez keresed a tökéletes desszertet? Akkor a legjobb helyen jársz! A leveles tésztába csomagolt banán receptünket közvetlenül a grillen sütheted meg. Olvasztott étcsokoládéval díszítve igazi kulináris élvezet!
- kb. 20-25 perc
 - 200°C
 - 180°C
 - kb. 10 perc
 
Hozzávalók 6 db leveles tésztába csavart banánhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
 - 6 kisebb hámozott banán
 - 50 g olvasztott étcsokoládé
 - egy kevés olaj a kenéshez
 - 6 fa- vagy rozsdamentes acél nyárs
 
                            Friss leveles tészta
Elkészítés
- 
            Lépés 1
A grillsütőt az utasítások szerint előkészítjük. A grillsütő fedelét lezárjuk és 200 °C-ra melegítjük. A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A fanyársakat vízbe áztatjuk, hogy ne égjenek meg a grillen.
 - 
            Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 12 darab kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.
 - 
            Lépés 4
Banánonként két tésztacsíkot egymáson átfedve a banánok köré tekerünk és a nyársat beleszúrjuk. A tésztát olajjal megkenjük.
 - 
            Lépés 5
A banánnyársakat közvetlenül a grillrácsra helyezzük és közvetett hővel 20-25 percig grillezzük.
 - 
            Lépés 6
A grillezett banánokra olvasztott csokoládés csorgatunk és melegen tálaljuk.
 
Elkészítés előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 200 °C-on (alsó/felső fokozatos) vagy 180 °C-on (hőlégkeveréses).