Habroló cukrász habbal

  • kb. 15 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 16 db-hoz:

A habroló gyermekkori élményeket idéz: az orrunk hegye is habos volt, várakozás az ünnepekre, közös nevetés...A habroló igazán ünnepi édesség. Változatosan készítheted el, ha egyszer eperrel, máskor csokoládéval ízesíted, vagy ha maradsz a klasszikus cukrász változatnál.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát hosszában vágjuk fel 2,5 cm széles csíkokra.

  3. Lépés 3

    A tésztacsíkokat srégen, fedéssel tekerjük olajjal megkent roládformára. A roládokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük meg tojással.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára.

  5. Lépés 5

    A roládokat sütés után hagyjuk kicsit hűlni, és langyosan húzzuk le a formákról.

  6. Lépés 6

    A vizet és a finomszemcsés kristálycukrot keverjük össze, és a cukros masszát 2 - 3 percig főzzük.

  7. Lépés 7

    A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá. A porcukrot apránként adjuk hozzá és keverjük össze.

  8. Lépés 8

    A folyékony forró cukrot lassan öntsük a felvert habhoz, a habverővel középső fokozaton keverjük, végül néhány percig magas fordulaton keverjük, amíg a hab szilárd masszává nem áll össze.

  9. Lépés 9

    A habot még langyosan töltsük a kihűlt roládokba habzsák segítségével.

Tipp

A nagyon édesszájúaknak: a habrolókat tálalás előtt hintsük meg porcukorral!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!