Brokkolis – sajtos táska

- 12-15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 20-25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 150 g brokkoli
- Só, bors. paprika
- 1 db újhagyma karikákra vágva
- 30 g sajt reszelve
- 1 tojás sárgája
- 100 g krémtejszín
- 1 tojás a kenéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A brokkolit szedjük kis rózsákra, sós vízben főzzük roppanósra, hűtsük le, és hagyjuk lecsöpögni.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és vágjuk 8 egyforma, kb. 12 x 10 cm-es négyszögre.
-
Lépés 4
A krémtejszínt a tojássárgájával és a sajttal keverjük össze, sóval, borssal és paprikával fűszerezzük. A tölteléket halmozzuk a tésztára, a hagymát és brokkolit szórjuk rá, a tésztaszéleket kenjük meg tojással, majd hajtsuk félbe, és a széleket könnyedén nyomkodjuk össze.
-
Lépés 5
A tészta táskákat tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 12 - 15 perc alatt süssük aranysárgára.
A recepthez fűszeresebb sajtot válasszunk, hogy még intenzívebb legyen az étel íze!