Leveles tészta burger tofuval és zöldségekkel

Leveles tészta burger tofuval és zöldségekkel

  • 7 + 12 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 400 g füstölt tofu szeletelve
  • 1 paradicsom szeletelve
  • 70 g szójacsíra
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek édes-savanyú csiliszósz
  • 1 ek gyömbér finomra reszelve
  • 1 ek Szezámmag
  • saláta
  • 1 tojás a kenéshez
  • tengeri só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki, és pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 8 db 10 cm átmérőjű kört.

  3. Lépés 3

    Tojással kenjünk meg, és durvára őrölt borssal és tengeri sóval szórjuk meg.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 7 perc alatt süssük aranysárgára.

  5. Lépés 5

    A tofut szeleteljük fel és serpenyőben forró olajon mindkét oldalát süssük át.

  6. Lépés 6

    A szójacsírát a csiliszósszal, gyömbérrel és szójaszósszal keverjük el.

  7. Lépés 7

    A szójacsírát, salátát, tofut és paradicsomot rétegezzük a leveles tésztára, majd erre tegyünk egy másik tésztát. Tojással kenjük meg, és szezámmaggal szórjuk meg.

  8. Lépés 8

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 12 percig süssük.

Tipp

Sült krumplival és/vagy friss salátával tálaljuk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!