Szilvás szeletek morzsával

Rezept bewerten
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 25-30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 8 szelethez:

A morzsához:

  • 100 g liszt
  • 50 g mogyoró darálva
  • 75 g cukor
  • 75 g vaj hidegen, kockákra vágva
  • 1 csipet
  • 1 csipet fahéj
  • porcukor a szóráshoz

Zubereitung:

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük. 8 egyforma szeletre vájuk és a tésztát villával megszurkáljuk.

  3. Lépés 3

    Minden szeletet megkenünk 1 tk. lekvárral úgy, hogy a széleknél 1 cm-t szabadon hagyunk. A süteményekre rátesszük a szilva darabokat.

  4. Lépés 4

    A morzsához az alapanyagokat összegyúrjuk és a szilvára morzsoljuk.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén 25 - 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

A szilva helyett más csonthéjas gyümölcsöt is használhatunk, például nektarint vagy őszibarackot is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!