Búzadarás rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 - 40 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez az olvasztott vajat a cukorral keverjük krémesre, egyenként keverjük hozzá a tojássárgákat, adjuk hozzá a darát, majd a tejszínt is keverjük bele. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk a masszába.

  3. Lépés 3

    A masszát ujjnyi vastagon kenjük a rétestésztára, a tésztaszéleket hajtsuk be, és konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest.

  4. Lépés 4

    A rétest tegyük sütőformába, olvasztott vajjal kenjük meg, majd előmelegített sütőben kb. 30 - 35 perc alatt süssük aranysárgára.

  5. Lépés 5

    Ismét kenjük meg vajjal, és 4 percre takarjuk be egy tiszta konyharuhával.

Tipp

Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg, és szilvalekvárral vagy kompóttal kínáljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!