Búzadarás rétes
- kb. 30 - 40 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 220 g búzadara
- 100 g vaj
- 50 g cukor
- 5 tojás sárgája
- 5 tojás fehérje
- 1/4 l tejszín
- 1 csipet só
- vaj a kenéshez
- Cukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez az olvasztott vajat a cukorral keverjük krémesre, egyenként keverjük hozzá a tojássárgákat, adjuk hozzá a darát, majd a tejszínt is keverjük bele. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk a masszába.
-
Lépés 3
A masszát ujjnyi vastagon kenjük a rétestésztára, a tésztaszéleket hajtsuk be, és konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest.
-
Lépés 4
A rétest tegyük sütőformába, olvasztott vajjal kenjük meg, majd előmelegített sütőben kb. 30 - 35 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 5
Ismét kenjük meg vajjal, és 4 percre takarjuk be egy tiszta konyharuhával.
Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg, és szilvalekvárral vagy kompóttal kínáljuk.