![körtés batyu](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2023/09/kortes-batyu_20171107-IMG_6052_website-700x800-1.jpg)
Körtés batyu
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- kb. 15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 4 töltött körtés batyuhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 4 körte meghámozva, kicsumázva, félbevágva
- 1/2 citrom leve
- 50 g rumos mazsola
- 50 g áfonyalekvár
- 50 g darált mogyoró
- 1 tojás a lekenéshez
Ezzel készítsd:
![Friss leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A citromlevet, a rumos mazsolát, az áfonyalekvárt és a mogyorót összekeverjük, és a körtefeleket megtöltjük, majd összeillesztjük a két felet.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 4 egyenlő téglalapra vágjuk. Mindegyik tésztadarabra egy körtét teszünk, majd a tészta végeivel bevonjuk a körtét és jól összenyomjuk. A batyut megkenjük tojással.
-
Lépés 4
A batyukat a sütő középső sínén kb. 15 percig aranybarnára sütjük.
Tipp
A körtés batyut meleg vaníliaszósszal tálaljuk.