Citromos sajttorta
- kb. 40 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 2 cs. krémsajt krémesre keverve
- 100 g cukor
- 2 pohár tejföl
- 2 nagy citrom reszelt héja és facsart leve
- 2 ek. málnalekvár
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó- / felső sütéses fokozaton 180 fokra előmelegítjük és a tésztát a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és a formába helyezzük. A lelógó tésztadarabokkal megerősítjük a széleket.
-
Lépés 3
A krémsajtot és a cukrot egy tálba tesszük és kb. 5 perc alatt egy kézi mixerrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Alacsony fokozaton kb. 1 percig továbbkeverjük. A krémet a tésztára öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.
-
Lépés 4
A lekvárt egy kivágott sarkú zacskóba töltjük. A zacskóból kinyomva négyzetrácsot rajzolunk a sajtkrém tetejére és egy késsel különböző irányokban elmossuk a csíkokat, így díszítjük ki.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén 40 perc alatt megsütjük. Ha kész, kivesszük, 10 percig állni hagyjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Okos ötlet: Málnalekvár helyett használhatunk más idénygyümölcsből készült lekvárt is, mint például barack-, vagy meggylekvárt.