Citromos sajttorta

málnalekvárral
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 40 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó- / felső sütéses fokozaton 180 fokra előmelegítjük és a tésztát a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és a formába helyezzük. A lelógó tésztadarabokkal megerősítjük a széleket.

  3. Lépés 3

    A krémsajtot és a cukrot egy tálba tesszük és kb. 5 perc alatt egy kézi mixerrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Alacsony fokozaton kb. 1 percig továbbkeverjük. A krémet a tésztára öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.

  4. Lépés 4

    A lekvárt egy kivágott sarkú zacskóba töltjük. A zacskóból kinyomva négyzetrácsot rajzolunk a sajtkrém tetejére és egy késsel különböző irányokban elmossuk a csíkokat, így díszítjük ki.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén 40 perc alatt megsütjük. Ha kész, kivesszük, 10 percig állni hagyjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Tipp

Okos ötlet: Málnalekvár helyett használhatunk más idénygyümölcsből készült lekvárt is, mint például barack-, vagy meggylekvárt.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!