créme brulée

Créme Brulée

leveles tésztában
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

A francia konyha egyik legismertebb finomsága a crème brulée. De kóstoltad már ezt a finom desszertet leveles tésztában? A Crème brulée leveles tésztában receptünkkel biztos a siker!

  • kb. 60 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 250 ml tej
  • 75 g cukor
  • 1 vaníliarúd belseje
  • 6 tojássárgája (L méret)
  • 350 ml krémtejszín/tejszínhab
  • 3 ek. barna cukor a karamellizáláshoz
  • friss piros bogyós gyümölcs és menta a díszítéshez
  • kerámia sütőgyöngy (helyettesíthető szárazbabbal vagy rizzsel) az elősütéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    4-6 tartelette formát (ø 10-14 cm) kivajazunk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és a tartelette formák méretétől függően 4-6 kört linzer kiszúróval vagy egy tálkával kivágunk belőle. Kibéleljük a tartelette formákat a tésztával, majd villával többször megszurkáljuk.

  4. Lépés 4

    A sütőpapírt 4-6 darabra vágjuk, és a tésztára helyezzük. Vakon sütéshez kerámia sütőgyöngyöt szórunk rá, majd az előmelegített sütő legalsó rácsán elősütjük kb. 20 perc alatt.

  5. Lépés 5

    A sütő hőfokát visszavesszük 120 °C-ra.

  6. Lépés 6

    A tejet, a cukrot, a vaníliapépet és a vaníliarudat összeforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről. Elkeverjük a tojássárgáját a tejszínhabbal/tejszínnel, majd hozzákeverjük a forró masszához.

  7. Lépés 7

    Kivesszük belőle a vaníliarudat, majd a masszát a formákba öntjük. Újra a sütőbe tesszük kb. 30-40 percre, míg a krém közepe is megszilárdul.

  8. Lépés 8

    A tartelette-eket legalább 3 órán át a hűtőben hagyjuk megdermedni.

  9. Lépés 9

    Tálalás előtt megszórjuk a krém tetejét barna cukorral, és karamellizáló pisztollyal karamellizáljuk.

  10. Lépés 10

    Friss bogyós gyümölccsel és mentával díszítve tálaljuk.

Tipp

Ha nincs kéznél karamellizáló pisztoly, akkor egy a tűzhely fölött felhevített evőkanál aljával is karamellizálhatjuk a cukrot.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!