Cseresznyés hajó

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 hajóhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A 3 evőkanál tejet keverjünk össze a pudingporral, a maradék tejet főzzük fel a cukorral. Keverjük hozzá a pudingot, forraljuk össze és vegyük le a tűzről.

  3. Lépés 3

    A kész vaníliakrémet és a túrót keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, vágjuk 6 db négyszögre, minden tészta közepére tegyünk egy kanállal a vaníliás-túrós masszából, a tésztaszéleket pedig egy kicsit hajtsuk fel.

  5. Lépés 5

    A tésztát felvert tojással kenjük meg és előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.

  6. Lépés 6

    Miután kihűlt, friss cseresznyével és porcukorral hintve tálaljuk.

Tipp

A cseresznyés hajó egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Szezon szerint más-más gyümölccsel tálalva mindig új ízélményt ad.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!