Cseresznyés hurok
- kb. 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8-10 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 75 g cseresznye lekvár
- 3 tk rum
- 1 ek jégcukor
- 1 ek cukor
- 5 tk tejszínhab
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A cseresznyelekvárt és a rumot keverjük össze. A jégcukrot és a kristálycukrot is keverjük össze.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd hosszában hajtsuk félbe. A cukor felét szórjuk a munkalapra, fektessük rá a tésztát, majd a maradék cukrot szórjuk a tésztára.
-
Lépés 4
A tésztát sodrófával nyújtsuk kb. 23 x 27 cm-es téglalapra.
-
Lépés 5
Kenjük meg 1 tk tejszínhabbal, majd a rumos lekvárral. A rövidebb oldalakat kb. 4 cm-re hajtsuk be, majd a másik szemközti oldalakat hajtsuk be középre, hogy tekercset kapjunk.
-
Lépés 6
A tekercset vágjuk kb. 1 cm széles szeletekre. Fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, majd előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 7
Még forrón kenjük meg 4 tk tejszínnel.
Cseresznyelekvár helyett más lekvárokkal is kipróbálhatjuk a receptet, akár savanykásabb meggylekvárral is.