Cseresznyés hurok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8-10 szelethez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A cseresznyelekvárt és a rumot keverjük össze. A jégcukrot és a kristálycukrot is keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd hosszában hajtsuk félbe. A cukor felét szórjuk a munkalapra, fektessük rá a tésztát, majd a maradék cukrot szórjuk a tésztára.

  4. Lépés 4

    A tésztát sodrófával nyújtsuk kb. 23 x 27 cm-es téglalapra.

  5. Lépés 5

    Kenjük meg 1 tk tejszínhabbal, majd a rumos lekvárral. A rövidebb oldalakat kb. 4 cm-re hajtsuk be, majd a másik szemközti oldalakat hajtsuk be középre, hogy tekercset kapjunk.

  6. Lépés 6

    A tekercset vágjuk kb. 1 cm széles szeletekre. Fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, majd előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük készre.

  7. Lépés 7

    Még forrón kenjük meg 4 tk tejszínnel.

Tipp

Cseresznyelekvár helyett más lekvárokkal is kipróbálhatjuk a receptet, akár savanykásabb meggylekvárral is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!