Cseresznyés rétes

Cseresznyés rétes

  • kb 25 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 15-20 perc

Hozzávalók Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A zsemlemorzsát, diót vajon pirítsuk meg és hagyjuk kihűlni, majd óvatosan keverjük hozzá a cseresznyét.

  3. Lépés 3

    Az alsó tésztaharmadra helyezzük a töltelék felét és szórjuk meg cukorral, fahéjjal.

  4. Lépés 4

    Egy nedves konyharuhára terítsünk egy szárazat, és a rétestésztát tegyük rá. A tésztaszéleket hajtsuk be, a cseresznyésrétest tekerjük fel, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt őzgerinc formába.

  5. Lépés 5

    Sütés előtt kenjük meg olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük, amíg aranysárga nem lesz.

Tipp

Ha nem nyáron készítjük el a rétest, friss cseresznye helyett használhatunk befőttet is, de ellenőrizzük, hogy magozott -e.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!