Szilvás pite

Szilvás pite

  • 50 - 60 perc
  • 180 °C
  • 170 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
  • 30 g mandula darálva
  • 500 g szilva felezve, kimagozva
  • 100 g túró
  • 2 tojás
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 125 g tejszín
  • 100 g porcukor
  • 1 csipet
  • 1 csipet fahéj őrölve
  • vaj a serpenyő kenéséhez
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A túrót, tojást, pudingport, porcukrot és a tejszínt keverjük simára. Egy csipet sót és csipet fahéjat keverjünk hozzá.

  3. Lépés 3

    A serpenyőt kenjük ki olvasztott vajjal, a friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd távolítsuk el róla a sütőpapírt. A serpenyőt béleljük ki a tésztával, a kilógó tésztaszéleket vágjuk le. A tésztát villával szurkáljuk meg.

  4. Lépés 4

    A friss élesztős leveles tésztát szórjuk meg darált mandulával, halmozzuk rá a szilvafeleket, majd öntsük rá a simára kevert túrós masszát.

  5. Lépés 5

    A pitét tegyük előmelegített sütőbe, és kb. 50 - 60 perc alatt süssük készre.

Tipp

Szükség esetén takarjuk le sütés alatt alufóliával, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e a sütemény.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!