Cseresznyés torta plundertésztából

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
4.5 / 5
2 Bewertungen
  • kb. 35 - 40 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A cukrot addig melegítsük fazékban, amíg folyékony és világosbarna nem lesz, majd rögtön öntsük fel a vörösborral, adjuk hozzá a cseresznyét és a vaníliáscukrot, rövid ideig főzzük, amíg a cukor újra feloldódik, és adjuk hozzá a fahéjat is.

  3. Lépés 3

    A cseresznyés masszához adjuk a keményítőt, keverjük bele a mandulát, és tegyük hűvös helyre.

  4. Lépés 4

    Egy kör alakú tortaformát olvasztott vajjal, vagy margarinnal kenjünk ki, béleljük az élesztős leveles tésztával, töltsük bele a kihűlt cseresznyemasszát, és a formából kilógó tésztával takarjuk be.

  5. Lépés 5

    A tésztát villával szurkáljuk meg, olvasztott vajjal kenjük meg, és süssük, akkor lesz kész, ha a tészta teteje aranybarna lesz.

  6. Lépés 6

    Miután kihűlt, kés segítségével óvatosan vegyük ki a formából.

Tipp

A cseresznyés tortát tálalhatjuk cseresznyével díszített vaníliafagylalttal!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!