Cseresznyés – túrós rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 rúd réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 250 g túró
  • 20 g vaj
  • 80 g porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tk vaníliáscukor
  • 1 csipet
  • vaj a kenéshez
  • 1 citrom héja és leve
  • 250 g cseresznye magozva
  • 30 g víz
  • 20 g zsemlemorzsa
  • 20 g kristálycukor
  • 1 tk kukoricakeményítő

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vizet kristálycukorral, zsemlemorzsával és citromlével keverjük össze. Végül adjuk hozzá a kukoricakeményítőt is, keverjük el és kb. 10 percig hagyjuk állni.

  3. Lépés 3

    A túrót, porcukrot, tojássárgáját, vaníliáscukrot, a citrom reszelt héját és sót keverjük össze. Végül óvatosan adjunk hozzá olvasztott vajat.

  4. Lépés 4

    Egy nedves konyharuhára terítsünk egy szárazat.

  5. Lépés 5

    A tésztának az alsó harmadára a zsemlemorzsás töltelék felét habzsák segítségével nyomjuk ki, majd a csík két oldalára helyezzük a túrótöltelék felét. A széleken 2 cm-t hagyjunk szabadon. A cseresznye felét szórjuk a töltelékre, gyengéden nyomkodjuk is bele.

  6. Lépés 6

    A tésztaszéleket hajtsuk be, a cseresznyés rétest tekerjük fel, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.

  7. Lépés 7

    Sütés előtt mindkét rétest kenjük meg olvasztott vajjal, és előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük, amíg aranysárga nem lesz.

Tipp

Cseresznye helyett kipróbálhatjuk a receptet meggyel vagy barackkal is, mindkettő gyümölcs jól passzol a túrós réteshez.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!