csicseriborsó rakott
Keleti

Csicseriborsó rakott

  • kb. 40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss teljes kiőrlésű réteslap 200 g
  • 40 g vegán margarin
  • 2 hagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 600 g főtt csicseriborsó
  • 2 zellerszár apróra vágva
  • 1 sárgarépa apróra vágva
  • 1 tk. frissen reszelt citromhéj
  • 300 g hummus
  • őrölt só és bors
  • 2 ek. kókuszkrém vagy kókusztejszín
  • 1-2 tk. curry
  • kevés vegán margarin a kenéshez
csicseriborsó rakott

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az apróra vágott hagymát és fokhagymás a margarinon megdinszteljük. A maradék hozzávalókat ráöntjük a hagymára és egy kis ideig pirítjuk. Hagyjuk kihűlni a keveréket.

  3. Lépés 3

    Négy réteslapot egy margarinozott tepsibe helyezünk, majd ráöntjük a keveréket. A tetejét lefedjük két réteslappal, és a kilógó széleket visszahatjuk, majd megkenjük margarinnal.

  4. Lépés 4

    A csicseriborsó rakottat a sütő középső sínén körülbelül 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A csicseriborsót helyettesíthetjük főtt babbal is, vagy variálhatjuk a gyökérzöldségeket is, pl. paszternákkal, zellerrel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!