![csicseriborsó rakott](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2021/05/Csicseriborso_rakott_Kichererbsen_Auflauf_web-700x800-1.jpg)
Keleti
Csicseriborsó rakott
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegan-95x95.png)
- kb. 40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss teljes kiőrlésű réteslap 200 g
- 40 g vegán margarin
- 2 hagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 600 g főtt csicseriborsó
- 2 zellerszár apróra vágva
- 1 sárgarépa apróra vágva
- 1 tk. frissen reszelt citromhéj
- 300 g hummus
- őrölt só és bors
- 2 ek. kókuszkrém vagy kókusztejszín
- 1-2 tk. curry
- kevés vegán margarin a kenéshez
Ezzel készítsd:
![Nyújtott teljes kiőrlésű réteslap](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2021/01/retesteszta_teljes_kiorlesu_liszttel_tante_fanny.png)
![csicseriborsó rakott](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2021/05/Csicseriborso_rakott-VEGAN-2_Kichererbsen-Auflauf_72_AS-897x504-1.jpg)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az apróra vágott hagymát és fokhagymás a margarinon megdinszteljük. A maradék hozzávalókat ráöntjük a hagymára és egy kis ideig pirítjuk. Hagyjuk kihűlni a keveréket.
-
Lépés 3
Négy réteslapot egy margarinozott tepsibe helyezünk, majd ráöntjük a keveréket. A tetejét lefedjük két réteslappal, és a kilógó széleket visszahatjuk, majd megkenjük margarinnal.
-
Lépés 4
A csicseriborsó rakottat a sütő középső sínén körülbelül 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A csicseriborsót helyettesíthetjük főtt babbal is, vagy variálhatjuk a gyökérzöldségeket is, pl. paszternákkal, zellerrel.