Marokkói

Csicseriborsó – torta

paradicsomos-kókuszos szósszal
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 160 ºC
  • 140 ºC
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 2 kis fej hagyma finomra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma összenyomva
  • 2 tk mustármag
  • 2 tk fekete kömény
  • 1 tk római kömény őrölve
  • 200 g csicseriborsó főzve
  • 1 db zellerszár vékony szeletekre vágva
  • 1 db kis sárgarépa felkockázva
  • citromhéj reszelve
  • 200 ml humusz
  • bors
  • Olívaolaj a sütéshez
  • 500 ml kókusztej
  • 500 ml hámozott paradicsom (konzerv)
  • 1 ek paradicsomszósz
  • 1 ek gyömbér őrölve vagy frissen reszelve
  • 1 ek galgant gyökér őrölve vagy frissen reszelve
  • 500 g cukor
  • 3 db lime levél

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 160°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát, fokhagymát és a fűszereket kevés olívaolajon futtassuk. 5 perc után a többi hozzávalót is adjuk hozzá, sóval és borssal fűszerezzük. Tegyük sütőbe és kb. 20 percig "süssük".

  3. Lépés 3

    A szószhoz a limelevélen kívül minden hozzávalót tegyünk egy fazékba, és főzzük fel. Botmixerrel pürésítsük és sóval ízesítsük. Adjuk hozzá a limeleveleket is, és az egészet további 10 percig főzzük. A leveleket csak pürésítés után adjuk hozzá, és hagjyuk a szószban!

  4. Lépés 4

    A sütőformát kenjük ki margarinnal. A tésztát tegyük a formába és kb. 12 percig süssük elő, majd töltsük bele a masszát, és további 10 percig süssük. A paradicsomos-kókuszos szósszal tálaljuk.

Tipp

Ha a töltelék a sütőben még túl folyós, a csicseriborsó egy részét pürésítsük, hogy felvegye a folyadékot.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!