Csicsóka sarkak kecskesajttal

  • 15-20 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 6 csicsóka sarokhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 200 g kecskesajt
  • 2 ek. tej
  • 1 szál friss rozmaring levelei aprítva
  • 1 mk. Cayenne bors
  • 250 g csicsóka meghámozva, lereszelve
  • 1 tojás felverve
  • 2 ek. kendermag a szóráshoz
  • őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát előkészítjük a hűtőből.

  2. Lépés 2

    A kecskesajtot, a tejet és a rozmaringot jól elkeverjük, hozzáadjuk a csicsókát és a masszát megfűszerezzük sóval és cayenne borssal.

  3. Lépés 3

    A tésztát a feltekert sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 négyzetre vágjuk. Mindegyikre teszünk 2-3 ek. masszát és a széleket tojással megkenjük.

  4. Lépés 4

    A tésztaszeleteket áltlósan összehajtjuk, hogy egy háromszöget kapjunk. A széleket egy villával többször megnyomkodjuk. A sarkakat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a tojással és megszórjuk kendermaggal.

  5. Lépés 5

    A sarkakat a középső sínen 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

Ha nincs kéznél csicsóka, használhatsz burgonyát, pasztinákot, vagy zellert is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!