![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2018/11/Topinamburecken_V1-scaled-700x800.jpg)
Csicsóka sarkak kecskesajttal
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- 15-20 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 6 csicsóka sarokhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 200 g kecskesajt
- 2 ek. tej
- 1 szál friss rozmaring levelei aprítva
- 1 mk. Cayenne bors
- 250 g csicsóka meghámozva, lereszelve
- 1 tojás felverve
- 2 ek. kendermag a szóráshoz
- só őrölve
![Friss pizzatészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_Pizzateig-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát előkészítjük a hűtőből.
-
Lépés 2
A kecskesajtot, a tejet és a rozmaringot jól elkeverjük, hozzáadjuk a csicsókát és a masszát megfűszerezzük sóval és cayenne borssal.
-
Lépés 3
A tésztát a feltekert sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 négyzetre vágjuk. Mindegyikre teszünk 2-3 ek. masszát és a széleket tojással megkenjük.
-
Lépés 4
A tésztaszeleteket áltlósan összehajtjuk, hogy egy háromszöget kapjunk. A széleket egy villával többször megnyomkodjuk. A sarkakat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a tojással és megszórjuk kendermaggal.
-
Lépés 5
A sarkakat a középső sínen 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
Ha nincs kéznél csicsóka, használhatsz burgonyát, pasztinákot, vagy zellert is.