Csipős paprikás szeletek
- kb. 30 - 35 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 4 tojás
- 1 db zöld hegyes paprika csíkokra vágva
- 1 db sárga hegyes paprika csíkokra vágva
- 2 db chilipaprika kimagozva, csíkokra vágva
- 2 ek olaj
- 500 g túró
- 2 ek mustár
- Só, fehér bors, cayennei bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma finomra aprítva
- 2-3 ek citromlé
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A paprikát és a chilipaprikát kevés olajban kb. 2 percig pároljuk, majd sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A túrót a mustárral és a tojással keverjük simára. Sóval, borssal, cayennei borssal, fokhagymával és citromlével ízesítsük.
-
Lépés 4
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és papír nélkül helyezzük kivajazott sütőformába. A tésztaszéleket lisztezett ujjakkal igazítsuk a forma széléhez.
-
Lépés 5
A túrós masszát kenjük a tésztára, majd erre tegyük a csíkokra vágott paprikát.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben, kb. 30 - 35 perc alatt süssük aranysárgára. Akkor kész ez a pikáns étel, ha a massza megszilárdul.
1 köteg metélőhagymát vágjunk nagyon apróra, szórjuk a kész pizzára, és rögtön tálaljuk.