Édes kelyhek rétestésztából

Édes kelyhek rétestésztából

  • 20 - 25 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb. 10 kehelyhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az étcsokoládét gőz fölött olvasszuk fel. A tojássárgáját a túróval, liszttel és olvasztott csokoládéval keverjük simára.

  3. Lépés 3

    A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd a cukrot apránként adjuk hozzá. A habot óvatosan forgassuk a csokoládés krémbe.

  4. Lépés 4

    A muffinformákat olvasztott vajjal kenjük meg és tegyük félre.

  5. Lépés 5

    A réteslapokat hajtogassuk szét és vágjuk 4 darabra. Olvasztott vajjal kenjük meg és 4 lapot helyezzünk egy muffinformába. A sarkokat igazítsuk meg, hogy úgy nézzen ki, mint egy virágszirom.

  6. Lépés 6

    A csokoládémasszával töltsük félig a kelyheket, erre halmozzuk a rebarbarát, és alsó sínen 180 °C-on kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranybarnára. Akkor kész, ha a massza már nem folyik.

  7. Lépés 7

    Ízlésünk szerint a kész kelyheket rebarbarával és cukorral édesített tejföllel finomíthatjuk.

Tipp

Ha a rétes sarkai túl gyorsan barnulnának, egyszerűen takarjuk be alufóliával.
Rebarbara helyett használhatunk más gyümölcsöt is, de ha málnával szeretnénk elkészíteni, csak sütés után tegyük a gyümölcsöt a kelyhekre!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!