Csirkés-lilahagymás quiche

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 40 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
  • 3 db kis lilahagyma aprítva
  • 2 db csirkemell filé kockákra vágva
  • 3 db tojás (nagy méretű)
  • 200 ml főzőtejszín
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 5 levél bazsalikom frissen apróra vágva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát feldaraboljuk, egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.

  3. Lépés 3

    Ugyanígy járunk el csirkével, amelyet apró kockákra vágunk, majd olajon megpárolunk.

  4. Lépés 4

    A még meleg, frissen elősütött tésztára ráhalmozzuk a feltétet.

  5. Lépés 5

    A tejszínt jó alaposan összekeverjük a tojásokkal, az áttört fokhagymával és a frissen apróra vágott bazsalikommal, és a feltétre öntjük.

  6. Lépés 6

    előmelegített sütőben 180°C-on kb. 40 percig készre sütjük.

Tipp

A receptet elkészíthetjük maradék sült csirkemell felhasználásával is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!