Csirkés-lilahagymás quiche
0 Bewertungen
- 40 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 40 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 3 db kis lilahagyma aprítva
- 2 db csirkemell filé kockákra vágva
- 3 db tojás (nagy méretű)
- 200 ml főzőtejszín
- Só, bors ízlés szerint
- 1 ek napraforgó olaj
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 5 levél bazsalikom frissen apróra vágva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát feldaraboljuk, egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.
-
Lépés 3
Ugyanígy járunk el csirkével, amelyet apró kockákra vágunk, majd olajon megpárolunk.
-
Lépés 4
A még meleg, frissen elősütött tésztára ráhalmozzuk a feltétet.
-
Lépés 5
A tejszínt jó alaposan összekeverjük a tojásokkal, az áttört fokhagymával és a frissen apróra vágott bazsalikommal, és a feltétre öntjük.
-
Lépés 6
előmelegített sütőben 180°C-on kb. 40 percig készre sütjük.
Tipp
A receptet elkészíthetjük maradék sült csirkemell felhasználásával is.