Csokibástya

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 6-8 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6-8 db csillaghoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát vegyük ki a csomagolásból, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtsuk ki, és a tésztát kétféle méretű csillag alakú kiszúróval szaggassuk ki.

  3. Lépés 3

    180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 6 - 8 perc alatt süssük meg, a kész csillagokat rögtön vegyük le a sütőlapról.

  4. Lépés 4

    A kristálycukrot főzzük fel vízzel - magas hőmérsékleten -, majd vegyük le a tűzről, és néhány percig hagyjuk hűlni. A felaprított csokoládét apránként adjuk hozzá, állandó keverés mellet hagyjuk felolvadni. Addig keverjük, amíg egy sima, folyékony mázat nem kapunk.

  5. Lépés 5

    Egy kisebb és egy nagyobb csillagot ragaszzunk össze lekvárral, helyezzük rácsra, és a csokimázzal vonjuk be.

Tipp

Készítsünk kétféle mázat, a kekszek felét világos, a másik felét sötét mázzal díszítsük, és az ellentétes színű mázból csepegtessünk rá kis pöttyöket.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!