Csokihold a csokoládés linzertésztából
0 Bewertungen
- 6-8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 10 holdacskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss barna linzertészta 400 g
- 2-3 ek baracklekvár
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- Dió vagy mandula aprítva a díszítéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát csomagoljuk ki, röviden gyúrjuk át és lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra sodorjuk ki.
-
Lépés 3
Szaggassunk kis holdakat, és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 6-8 percig süssük.
-
Lépés 4
A mázhoz a tojásfehérjét porcukorral jól keverjük össze.
-
Lépés 5
A teljesen kihűlt holdakat kenjük meg a felmelegített baracklekvárral, ragasszuk össze és az egyik felét mártsuk a mázba, majd ízlés szerint dióval vagy mandulaforgáccsal díszítsük.
Tipp
Baracklekvár helyett használhatunk más ízű lekvárt is, például málnát vagy epret!