Csokihold a csokoládés linzertésztából

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 6-8 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 10 holdacskához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát csomagoljuk ki, röviden gyúrjuk át és lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra sodorjuk ki.

  3. Lépés 3

    Szaggassunk kis holdakat, és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 6-8 percig süssük.

  4. Lépés 4

    A mázhoz a tojásfehérjét porcukorral jól keverjük össze.

  5. Lépés 5

    A teljesen kihűlt holdakat kenjük meg a felmelegített baracklekvárral, ragasszuk össze és az egyik felét mártsuk a mázba, majd ízlés szerint dióval vagy mandulaforgáccsal díszítsük.

Tipp

Baracklekvár helyett használhatunk más ízű lekvárt is, például málnát vagy epret!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!