Édesköményes galette

Édesköményes galette

szalonnával
  • 30-35 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A krémsajtot sóval és borssal fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. Tegyük a krémsajtot a tészta közepére úgy, hogy a szélén körülbelül 4 cm csíkot szabadon hagyjunk. A tetejére szórjuk az apróra vágott édesköményt, almát és hagymát.

  4. Lépés 4

    Hajtsuk fel a szabadon hagyott részt, és tegyük a galette tetejére a szalonnát.

  5. Lépés 5

    A galette-et a sütő alsó sínén kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha vegetáriánus változatot készítenénk, egyszerűen hagyjuk le a tetejéről a szalonnát, vagy helyettesítjük a füstölt tofut.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!