csokis krémes
Téli

Csokis krémes

naranccsal és kardamommal

Próbáltad már az eredeti krémest csokoládés verzióban? A narancs és a kardamom ízvilága teszi igazán téliessé ezt a finom desszertet, mellyel örömet szerezhetsz kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • 4 óra

Hozzávalók 8 csokis krémeshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és villával megszurkodjuk a tésztát.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

  4. Lépés 4

    Közben a lapzselatint laponként hideg vízbe helyezzük (úgy, hogy azokat ellepje), 5 percig áztatjuk. A pudingporból, tejből és cukorból pudingot főzünk a csomagoláson található leírás szerint. A zselatint a vízből kiemelve óvatosan kinyomkodjuk, majd a pudingba keverjük a kardamommal, és a narancs héjával és levével. Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni, amíg a puding meg nem zselésedik.

  5. Lépés 5

    A habtejszínt keményre verjük és óvatosan belekeverjük a pudingba.

  6. Lépés 6

    A tésztát félbe vágjuk, és megfelelő méretű sütőkeretbe tesszük. Öntsük rá a habos pudingot.

  7. Lépés 7

    A másik tésztalapot 8 db egyforma téglalapra vágjuk, és elhelyezzük szorosan egymás mellett a krémen. Hűtőbe tesszük a krémest, és kb. 4 órán át hűtjük.

  8. Lépés 8

    Miután kivettük a hűtőből, távolítsuk el a sütőkeretet, vágjuk fel a krémszeleteket a korábban felvágott 8 négyzet szerint. A krémeseket megszórjuk porcukor és kakaópor keverékével, akár csillag vagy hópehely sablont használva.

Tipp

A csillag- vagy hópehelysablonokat akár mi is elkészíthetjük otthon: sütiformákkal rajzoljuk meg a sablonokat egy vastag papírra, majd vágjuk ki őket.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!