Pizzacsigák kecskesajttal

és mentával

Pizzacsigák kecskesajttal és mentával. Tökéletes kísérője lehet a grill fogásoknak és ideális partyfalatkák. Ez a snack gyorsan és könnyen elkészíthető.

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók kb. 12 csigához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 125 g kecskesajt
  • 1/2 tk. római kömény
  • 100 g olajban eltett pepperoni paprika aprítva
  • 100 g olajban eltett szárított paradicsom vékony csíkokra vágva
  • Néhány mentalevél aprítva
  • Só és bors őrölve
  • 1 tojás a kenéshez
  • fekete szezám a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A kecskesajtot jól összedolgozzuk a római köménnyel, a sóval és borssal.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőből előkészítjük és a sütőpapírral együtt kitekerjük. Megkenjük a friss kecskesajttal úgy, hogy a felső szélénél kb. 2 cm-t szabadon hagyunk. A pepperoni paprikát, a paradicsomot és a mentát elrendezzük a krémes sajton.

  4. Lépés 4

    A tésztát a hossza mentén feltekerjük, körbenkenjük a tojással és teljesen körbeszórjuk a fekete szezámmal.

  5. Lépés 5

    A tésztaroládot kb. 3 cm széles szeletekre vágjuk.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 20 perc alatt megsütjük.

Tipp

Kínáljuk hozzá friss nyári salátát grillezett zöldségekből vagy paradicsomos salsát. A töltelékben a pepperoni paprika helyett csíkokra vágott kaliforniai paprikát is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!