Diós és mákos fésű

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 15 - 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A dió- vagy máktöltelék hozzávalóit jól keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és vágjuk kb. 8 x 13 cm-es téglalapokra.

  4. Lépés 4

    Minden tésztadarab közepére tegyünk tölteléket, és a tésztát hajtsuk össze. Varrattal lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

  5. Lépés 5

    A sütemények tetejét éles késsel néhányszor srégen vágjuk be, és felvert tojással kenjük meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

A máktöltelékhez adjunk körte- vagy őszibarack vagy meggy befőtt darabkákat, még finomabb lesz!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!