Török pizza

Török pizza

  • 20 - 25 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4-5 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 3 ek. olívaolaj
  • 250 g hagyma felaprítva
  • 500 g darálthús (bárány vagy marha)
  • 3 ek. paradicsomszósz
  • 1 0 koktélparadicsom felezve
  • 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • 1 tk fahéj őrölve
  • 1+1/2 tk római kömény őrölve
  • 50 g fenyőmag
  • 3 ek. friss koriander aprítva
  • Só, cayennei bors ízlés szerint
  • Kevés olaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat és a hagymát alacsony hőmérsékleten pároljuk. A húst adjuk hozzá, és süssük meg.

  3. Lépés 3

    A paradicsomszószt és a félbevágott koktélparadicsomot adjuk hozzá, majd fokhagymával, fahéjjal, római köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük. További 15 percig pároljuk, amíg a leve elfő.

  4. Lépés 4

    Adjuk hozzá a fenyőmagot, ha szükséges, még sózza, majd a masszát tegyük félre hűlni.

  5. Lépés 5

    A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és 4 - 5 ovális darabot vágjunk belőle.

  6. Lépés 6

    A húsos masszát halmozzuk a tésztadarabok közepére és a tésztavégeket nyomjuk össze. A tésztaszéleket olajjal kenjük meg.

  7. Lépés 7

    A hajó formájú pizzaszeleteket tegyük alufóliával bélelt tepsire.

  8. Lépés 8

    Előmelegített sütőben 210 °C-on kb. 20 - 25 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Korianderrel megszórva tálaljuk.

Tipp

Azért használjunk alufóliát a sütéshez, mert segít, hogy a szeletek hajó formájúak maradjanak.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!