Őszi

Sütőtökös galette kelkáposztával

  • kb. 40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 sütőtökös galatte-hez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • Némi Olaj a pároláshoz
  • 1 hagyma elfelezve, karikákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 400 g kelkáposzta csíkokra vágva
  • 50 ml zöldség alaplé
  • 100 g gouda reszelve
  • 150 g sütőtök szeletekre vágva
  • 1 csipet csilipor
  • Némi Só és bors őrölve
  • fenyőmag a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát egy kis olajon rövid ideig dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, végül a káposztát. Hozzáöntjük a zöldség alaplevet és 10 percig pároljuk. Hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    Sóval, borssal és egy csipet csiliporral fűszerezzük. A kihűlt masszához hozzákeverjük a 80 g goudát.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük. A káposztás tölteléket eloszlatjuk a tésztán úgy, hogy a szélektől kb. 5 cm-t szabadon hagyunk. Kör alakban rárendezzük a sütőtök szeleteket és a tésztaszéleket a töltelékre hajtjuk. Megszórjuk a maradék sajttal és fenyőmaggal.

  5. Lépés 5

    A sütőtök galette-t kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!