gazpacho

Gazpacho olívás stanglival

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A hideg gazpacho, vagyis a krémes, spanyol zöldségleves lelkét a paprika és a paradicsom együttese adja, amelyet utána egyéb hozzávalókkal turbózhatsz fel. Főzni sem kell, csak turmixolni, mégis kellemesen laktató, egészséges étel. Készíts hozzá olívás stanglit friss tönkölyös pizzatésztából.

  • kb. 15 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

Olívás stanglihoz:

Gazpacho:

  • 3 szelet pirítós
  • 1 piros paprika magozva, durvára vágva
  • 1 gerezd fokhagyma meghámozva
  • 1/2 uborka vastag szeletekre vágva
  • 850 ml hámozott paradicsom (konzerv)
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • kevés balzsamecet
  • őrölt só és bors
Ezzel is elkészítheted

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és széltében vágjuk 5 egyforma darabra.

  3. Lépés 3

    A tésztacsíkok közepére, egymástól egyenlő távolságra, tegyünk 5-5 olajbogyót. A túlnyúló tésztaszéleket hajtsuk rá az olajbogyókra.

  4. Lépés 4

    Fakanál segítségével az olajbogyók közötti részeket jó erősen nyomjuk össze, majd szórjuk meg a töltött stanglikat sajttal.

  5. Lépés 5

    A sütő középső rácsán kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára.

  6. Lépés 6

    Vegyük le a kenyérhéjat a kenyérről, és rövid időre áztassuk hideg vízbe.

  7. Lépés 7

    Nyomkodjuk ki a pirítóst, és pürésítsük a borssal, fokhagymával, uborkával, paradicsommal, citromlével, olívaolajjal és az ecettel.

  8. Lépés 8

    Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!