Diós szeletek
- kb. 20 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 200 g dió vagy mogyoró darálva
- 70 g cukor
- 1 ek vaníliáscukor
- 1 ek rum
- kb. 60 ml tej felforralva
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 150 g porcukor
- 1 ek rum
- 2 ek forró víz
A mázhoz:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük
-
Lépés 2
A diót, cukrot, vaníliás cukrot és rumot keverjük a forró tejhez, majd hagyjuk hűlni.
-
Lépés 3
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, a tészta egyik felét kenjük meg a diótöltelékkel.
-
Lépés 4
A tészta másik felét hajtsuk a töltelékre és könnyedén nyomkodjuk le.
-
Lépés 5
Derelyevágóval vagy nem hegyes késsel vágjunk 7 x 10 cm-es téglalapokat a tésztából. Minden téglalap közepére vágjunk egy kis rést, és a tészta egyik végét ezen húzzuk át.
-
Lépés 6
Az így elkészített süteményeket felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 7
A mázhoz a porcukorhoz adjunk annyi rumot és forró vizet, hogy sűrű mázat kapjunk. Ezzel a mázzal csíkozzuk a még meleg süteményeket.
Fehér cukormáz helyett csokimázat is használhatunk díszítéshez a tetejére!