Diós szeletek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 12 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük

  2. Lépés 2

    A diót, cukrot, vaníliás cukrot és rumot keverjük a forró tejhez, majd hagyjuk hűlni.

  3. Lépés 3

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, a tészta egyik felét kenjük meg a diótöltelékkel.

  4. Lépés 4

    A tészta másik felét hajtsuk a töltelékre és könnyedén nyomkodjuk le.

  5. Lépés 5

    Derelyevágóval vagy nem hegyes késsel vágjunk 7 x 10 cm-es téglalapokat a tésztából. Minden téglalap közepére vágjunk egy kis rést, és a tészta egyik végét ezen húzzuk át.

  6. Lépés 6

    Az így elkészített süteményeket felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.

  7. Lépés 7

    A mázhoz a porcukorhoz adjunk annyi rumot és forró vizet, hogy sűrű mázat kapjunk. Ezzel a mázzal csíkozzuk a még meleg süteményeket.

Tipp

Fehér cukormáz helyett csokimázat is használhatunk díszítéshez a tetejére!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!