Diós táskák
            Az őszben az egyik legjobb dolog, hogy sok más finomság mellett abban az évszakban van a dió szezonja is. Készíts leveles tésztából, dióból és téli fűszerekből igazán ellenállhatatlan süteményt a család számára.
- 20-25 perc
 - 200°C
 - 180°C
 - kb. 20 perc
 
Hozzávalók 8 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
 - 200 g dió darálva
 - 50 g kristálycukor
 - 100 ml tej
 - 1 tk. őrölt fahéj
 - 1 tk. őrölt kardamom
 - 50 g étcsokoládé (tortabevonó) durvára törve
 - 1 tojás a kenéshez
 - néhány dió a díszítéshez
 
                            
                        Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A diós töltelék elkészítéséhez összekeverjük a darált diót, a cukrot, a tejet, a fahéjat, a kardamomot és a csokoládét.
 - 
            Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 8 egyforma négyzetre vágjuk. A tészta széleit tojással megkenjük és átlósan egy evőkanálnyi tölteléket helyezünk a közepére, majd a két bekent sarkot egymásra hajtjuk. A tésztát a maradék tojással megkenjük és egy fél diót helyezünk a közepére.
 - 
            Lépés 4
A táskákat a sütő alsó sínén 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
 
Darált dió helyett használhatunk mogyorót vagy mandulát is.