Édes csigák
- kb. 15 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 10-12 csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 6-8 db babapiskóta morzsává aprítva
- 200 g mogyoró darálva
- 1/4 pohár tej
- 50 g kristálycukor
- 1 vaníliarúd belseje
- 1 ek fahéj őrölve
- 1 tojás a kenéshez
- 1 citrom leve
- 200 g porcukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejet a vaníliarúd kikapart belsejével, a kristálycukorral főzzük fel, adjuk hozzá a darált mogyorót és a fahéjat, majd vegyük le a tűzről.
-
Lépés 3
Az elmorzsolt piskótát is adjuk a masszához.
-
Lépés 4
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki. A tölteléket kenjük a tésztára, hosszanti irányban szorosan tekerjük fel, majd tojással kenjük meg. Vágjuk kb. 4 cm széles szeletekre.
-
Lépés 5
Felvert tojással kenjük meg és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 6
A mázhoz a citrom levét és a porcukrot keverjük össze. A kihűlt csigákat kenjük meg, díszítsük a citrommázzal.
Citrommáz helyett csokimázzal vagy karamellel is díszíthetjük csigáinkat.