Édes csigák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
4.5 / 5
2 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 10-12 csigához:

Gyerekeknek készített uzsonnák csúcsa! Édes csiga friss élesztős leveles tésztából. Tölteni, tekerni, szeletelni, sütni és tálalni! Szinte gyerekjáték!

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejet a vaníliarúd kikapart belsejével, a kristálycukorral főzzük fel, adjuk hozzá a darált mogyorót és a fahéjat, majd vegyük le a tűzről.

  3. Lépés 3

    Az elmorzsolt piskótát is adjuk a masszához.

  4. Lépés 4

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki. A tölteléket kenjük a tésztára, hosszanti irányban szorosan tekerjük fel, majd tojással kenjük meg. Vágjuk kb. 4 cm széles szeletekre.

  5. Lépés 5

    Felvert tojással kenjük meg és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.

  6. Lépés 6

    A mázhoz a citrom levét és a porcukrot keverjük össze. A kihűlt csigákat kenjük meg, díszítsük a citrommázzal.

Tipp

Citrommáz helyett csokimázzal vagy karamellel is díszíthetjük csigáinkat.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!