Édes gyümölcsös kosárkák
- kb. 13 - 15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6-8 kisebb tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 1 citrom leve
- 60 g porcukor
- 250 g joghurt
- 250 ml tejszín
- Kevés vaj a kanéshez
- friss gyümölcsök
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejszínt verjük fel, a citrom levét, porcukrot és joghurtot adjuk hozzá, majd jól keverjük össze.
-
Lépés 3
A gyümölcsöket vágjuk fel egyforma darabokra, majd a tortaformákat vajazzuk ki.
-
Lépés 4
A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és vágjuk a tortaformák méretének megfelelő darabra. Tegyük a formákba, fedjük be sütőpapírral, töltsük meg babbal vagy lencsével.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben 210 °C-on kb. 13 - 15 percig süssük vakon.
-
Lépés 6
A sütőpapírt és a babot távolítsuk el, majd a kosárkákat hagyjuk hűlni.
-
Lépés 7
Az előre elkészített tejszínes krémmel töltsük meg, és erre halmozzuk rá a gyümölcsöket.
A kosárkák különlegesek lesznek, ha cukorból készített virágokkal díszítjük őket.