Édes gyümölcsös kosárkák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 13 - 15 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6-8 kisebb tortaformához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejszínt verjük fel, a citrom levét, porcukrot és joghurtot adjuk hozzá, majd jól keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A gyümölcsöket vágjuk fel egyforma darabokra, majd a tortaformákat vajazzuk ki.

  4. Lépés 4

    A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és vágjuk a tortaformák méretének megfelelő darabra. Tegyük a formákba, fedjük be sütőpapírral, töltsük meg babbal vagy lencsével.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben 210 °C-on kb. 13 - 15 percig süssük vakon.

  6. Lépés 6

    A sütőpapírt és a babot távolítsuk el, majd a kosárkákat hagyjuk hűlni.

  7. Lépés 7

    Az előre elkészített tejszínes krémmel töltsük meg, és erre halmozzuk rá a gyümölcsöket.

Tipp

A kosárkák különlegesek lesznek, ha cukorból készített virágokkal díszítjük őket.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!