Különleges Quiche

Különleges Quiche

zöldséggel és szalonnával
  • kb. 55 perc
  • 190° C
  • 170° C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók:

  • 2 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 3 ek. Olaj
  • 100 g szalonna csíkokra vágva
  • 1 hagyma meghámozva, megfelezve, felszeletelve
  • 3 répa meghámozva, apró kockákra vágva
  • 1 petrezselyemgyökér meghámozva, apró kockákra vágva
  • 100 g kúszó bab megtisztítva, kicsikre vágva
  • 1 konzerv (480g) bab
  • 125 g joghurt
  • Só és bors összekeverve
  • egy kis kömény
  • 1 tojás a kenéshez felverve
  • 1 ek. vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy serpenyőben olajat hevítünk. A szalonnát, a hagymát, a répát és a petrezselymet kb. 4 perc alatt lassan megpirítjuk. A főzés vége felé 1 – 2 ek. vízzel megöntözzük. A megmaradt hozzávalókat a zöldséggel összekeverjük. Sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt lehúzzuk róla és a tésztát a kivajazott formába fektetjük (a sütőpapírral együtt is belehelyezhetjük, ekkor a vajazás elmarad). A zöldségeket középre halmozzuk, úgy hogy a szélén kb. 1 cm szabadon maradjon.

  4. Lépés 4

    A második tésztát is kitekerjük, és egy mintát szaggatunk bele. Ezt a tésztát középre, a töltelékre helyezzük, és a sütőpapírt eltávolítjuk. A fedőtésztát a töltelék és a forma széle közötti résekben megnyomkodjuk és a kilógó tésztaszéleket felhengergetjük. A kinyomott tésztaformákat is ráhelyezzük.

  5. Lépés 5

    Tojással bekenjük és kb. 55 perc alatt a legalsó sínen készre sütjük.

Tipp

Okos ötlet: A tölteléket maradék sonkából és más szezonális zöldségből (pl. cukkini, csicsóka, borsó) is el tudjuk készíteni.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!