Édes réteskosárkák
0 Bewertungen

- kb. 5 - 10 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 kisebb formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro rétestészta 500 g
- Eperkrém
- Gyümölcssaláta
- sorbet (pl. cseresznyesorbet)
- Csokoládéfagylalt
- vaj a kenéshez
Tante Fanny friss rétestésztájával pillanatok alatt elkészítheted ezeket a kosárkákat. A tölteléket az ízlésedre bízzuk, illetve szabadon variálhatod a szezon kínálta gyümölcsökkel.
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A kis formákat olvasztott vajjal kenjük ki.
-
Lépés 3
A tészalapokat vágjuk fel 4 négyzetre, az így kapott lapokat négyesével fektessük egymásra úgy, hogy nem feltétlen fedjék egymás a sarkaik.
-
Lépés 4
A rétegek közé kenjünk vajat, és így tegyük a formákba. 1 formához 4 lapot használjunk fel.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 5 - 10 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 6
A kihűlt kosárkákat ízlés szerint töltsük meg gyümölcssalátával, eperkrémmel, sorbet-val vagy fagylalttal.
Tipp
A rétestészta gasztro változata a Metro és Auchan üzletekben találhatók meg.