Édes réteskosárkák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 5 - 10 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 kisebb formához:

Tante Fanny friss rétestésztájával pillanatok alatt elkészítheted ezeket a kosárkákat. A tölteléket az ízlésedre bízzuk, illetve szabadon variálhatod a szezon kínálta gyümölcsökkel.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A kis formákat olvasztott vajjal kenjük ki.

  3. Lépés 3

    A tészalapokat vágjuk fel 4 négyzetre, az így kapott lapokat négyesével fektessük egymásra úgy, hogy nem feltétlen fedjék egymás a sarkaik.

  4. Lépés 4

    A rétegek közé kenjünk vajat, és így tegyük a formákba. 1 formához 4 lapot használjunk fel.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben kb. 5 - 10 perc alatt süssük aranybarnára.

  6. Lépés 6

    A kihűlt kosárkákat ízlés szerint töltsük meg gyümölcssalátával, eperkrémmel, sorbet-val vagy fagylalttal.

Tipp

A rétestészta gasztro változata a Metro és Auchan üzletekben találhatók meg.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!