Édes rizstekercsek

Édes rizstekercsek

  • kb. 12 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 18 tekercshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A rizst egy szűrő segítségével folyóvíz alatt öblítsük le. A tejhez adjuk hozzá a rizst, cukrot, vaníliáscukrot, fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd főzzük puhára. Ha kihűlt, adjuk hozzá a mazsolát, citromlevet és a vajat.

  3. Lépés 3

    A réteslapokat kenjük meg az olvasztott vajjal vagy margarinnal, és a tésztát vágjuk 3 egyforma széles csíkra. A tölteléket helyezzük a tésztacsíkok aljára, és tekerjük fel.

  4. Lépés 4

    A rizsrolókat helyezzük a sütőpapírra a varrattal lefele. Kenjük meg az olvasztott vajjal.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben kb. 12 percig süssük.

Tipp

A rizsrolókhoz baracklekvárt kínálunk, amibe belemártogathatjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!