Quiche hummusszal és borsóval

  • 35-40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

  • 2 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 250 g hummusz
  • 150 g borsó
  • 1 piros paprika kis kockákra vágva
  • 1 sárga paprika kis kockákra vágva
  • 1 tk. római kömény őrölve
  • 1 tk. citromhéj reszelve
  • Só és bors őrölve
  • Cayenne bors őrölve
  • olaj a kenéshez
  • 1/2 csokor Friss mentalevél

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hummuszt, borsót, paprikát, római köményt és citromhéjat összekeverjük és sóval, borssal, cayenne borssal pikánsan megfűszerzzük.

  3. Lépés 3

    Az egyik tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és az olajjal kikent formába fektetjük (a tésztát a sütőpapírral együtt is a formába tehetjük, így nem szükséges olajjal kikenni) és a masszát beletöltjük.

  4. Lépés 4

    A másik tésztát is kitekerjük a sütőpapírral együtt és szív (vagy más) alakú formával tetszés szerint kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztát a masszára fektetjük és a lelógó résszel megerősítjük a széleket. A tészta tetejét megkenjük vízzel és a kinyomott formákkal kidíszítjük. Ismét megkenjük vízzel.

  5. Lépés 5

    A quiche-t a sütő legalsó sínén 35-40 perc alatt megsütjük. Sülés után mentalevéllel megszórjuk.

Tipp

Akik kedvelik a pikáns ízeket, a masszához chili pelyhet is adhatnak.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!